Oceanlife železo

5,7813,01

Železo je osnovni element fotosinteze. Porabljajo ga zooksantele za pretvorbo ogljikovega dioksida v glukozo in kisik. Glukozo nato porabljajo korale kot primarni vir energije za rast. Železo prav tako porablja fitoplankton, ki predstavlja hrano mnogim mikroorganizmom, je odličen zavoljo porabe nitratov in fosfatov ter vzdržuje njihove nizke vrednosti v akvarijski vodi.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Železo je osnovni element fotosinteze. Porabljajo ga zooksantele za pretvorbo ogljikovega dioksida v glukozo in kisik. Glukozo nato porabljajo korale kot primarni vir energije za rast. Železo prav tako porablja fitoplankton, ki predstavlja hrano mnogim mikroorganizmom, je odličen zavoljo porabe nitratov in fosfatov ter vzdržuje njihove nizke vrednosti v akvarijski vodi. Železo hitro oksidira, zato ga v vodi precej hitro zmanjka. Kljub temu, da je esencialni element, moramo biti previdni pri doziranju – prekomerna doza namreč lahko povzroči nastanek alg!

Koncentracija železa v akvarijski vodi naj bo približno 0,05 mg/l.

Embalaža: 250ml, 400ml, 1000ml

Doziranje: sprva 2,5ml/100l akvarijske vode, vsak drugi dan. Doza se nato prilagodi glede na dejansko porabo železa (pomagajte si z akvarijskim testom).

 

 


Seznam rib, ki so trenutno na voljoObiščite nas na Facebook!

Vabimo vas, da nas obiščete tudi na naši Facebook strani.

facebook12